شنبه ۲۴ آذر ۱۴۰۳ |۱۲ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 14, 2024
کد خبر: 274483
۱۸ بهمن ۱۳۹۰ - ۰۵:۰۵

در هفتادمین جلسه گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) در پژوهشکده باقرالعلوم(ع)، مقالات انذار عشیره و اسامه بن زید بررسی شد.

به گزارش مرکز خبر حوزه، در این جلسه بررسی محتوایی مقاله «ازد» تألیف سید علی حسینی زاده در دستور کار قرار گرفت.

این مقاله در مورد قبیله ای قحطانی که سرشاخه بسیاری از قبایل عرب چون أزد سرات، أزد شئونه، أزد غسان و أزد عمان می‌باشد. این قبیله که در ابتدا در منطقه یمن ساکن بود پس از خرابی سد مأرب، به رهبری عمرو بن عامر از زیستگاه خود کوچ نموده و به دیار تهامه وارد شدند و از آنجا به امید یافتن زیستگاهی بهتر به گروه‌های تقسیم شده و در مناطقی چون عراق، عمان سرات، تهامه، مکه، مدینه، طائف، شام، و دیگر مناطق ساکن شدند.

در ادامه بررسی محتوایی مقاله «انذار عشیره» تألیف سید علی حسینی زاده انجام شد.

انذار عشیره از حوادث صدر اسلام است که پیامبر از جانب خدا مأموریت یافت نزدیکان خود را به اسلام دعوت نماید.

مقاله بعدی «اسامه بن زید » تألیف مجتبی منصور آبادی بود که در دستور کار قرار گرفت؛

اسامه بن زید یکی از جوانترین اصحاب رسول خدا(ص) بود که در آخر عمر پیامبر فرمانده سپاه ایشان شد، کنیه او ابومحمد و ابوزید و ابوحارثه. پدرش زید بن حارثه پسر خوانده پیامبر(ص) بود.

شورای علمی گروه تاریخ و اعلام دانشنامه پیامبر اعظم(ص) در ادامه به بررسی مقاله «بنو حنظله» تألیف سید علی حسینی زاده پرداخت.

بنو حنظله بزرگترین تیره بنی تمیم از اعراب عدنانی که از نسل حنظله بن مالک بن زید مناه بن تمیم است بنی دارم، بنی یربوع و براجم که خود شامل پنج خاندان هستند، همگی از این تیره هستند. منصب سرپرستی ایام حج و داوری عکاظ قبل از اسلام در میان آنها بوده و اغلب هردو منصب را یک نفر بر عهده داشته است تا قبل از فتح مکه گزارشی از برخورد آنها با مسلمانان وجود ندارد.

اعضاء شورای علمی با طرح نقطه نظرات علمی و بررسی نقاط قوت و ضعف ساختاری و محتوایی طرح مقالات، پیشنهادات اصلاحی را ارائه کردند.

بر اساس گزارش روابط عمومی پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در پایان این نشست مقرر شد که مقاله ازد و انذار عشیره و بنو حنظله را مولف اصلاح و همچنین اصلاحات موردنیاز مقاله اسامه بن زید را آقای قلیچ انجام دهد.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha